Recent Submissions

  • AZ ATIPIKUS FEJLŐDÉS GYÓGYPEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI METSZÉSPONTJAI 

    Györkő, Enikő; Király, Gabriella (Pécsi Tudományegyetem, 2022)
    A tananyag értelmezi a tipikus fejlődés neuropszichológiai összefüggéseit, amely a gyógypedagógus hallgatók számára viszonyítási pontot nyújt az eltérő fejlődés főbb ismérveihez. Betekintést nyújt a fejlődés neuroparadigmatikus ...
  • Úszás 

    Mozolai, Annamária
  • Torna 

    Mozolai, Annamária
  • Atlétika 

    Mozolai, Annamária
  • Marketing c. kurzus tananyagrészlet szőlész-borász hallgatók részére 

    Slezák-Bartos, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
  • Bormarketing, borkereskedelem 

    Máté, Andrea (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    A Bormarketing, borkereskedelem tantárgy része a szőlész-borász alapképzésnek, valamint a borturizmus-borgasztronómia szakirányú továbbképzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszak borturizmus szakirányának, így a tananyag ...
  • A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban 

    Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
  • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

    Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
  • A fitotechnikai műveletek optimalizálása 

    Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
  • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

    Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
  • Borok készre kezelése és palackozása 

    Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
  • Organoleptikus értékelés 

    Vas-Guld, Zsuzsanna (2019)
  • A szőlőfeldolgozás munkafolyamatai, eszközei 

    Vas-Guld, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
  • Vendégfogadás a borosgazdánál 

    Angler, Kinga (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...