Now showing items 1-15 of 15

    • Borok készre kezelése és palackozása 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
    • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
    • A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
    • A fitotechnikai műveletek optimalizálása 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
    • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    • Bormarketing, borkereskedelem 

      Máté, Andrea (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
      A Bormarketing, borkereskedelem tantárgy része a szőlész-borász alapképzésnek, valamint a borturizmus-borgasztronómia szakirányú továbbképzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszak borturizmus szakirányának, így a tananyag ...
    • A szőlőfeldolgozás munkafolyamatai, eszközei 

      Vas-Guld, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    • Organoleptikus értékelés 

      Vas-Guld, Zsuzsanna (2019)
    • Marketing c. kurzus tananyagrészlet szőlész-borász hallgatók részére 

      Slezák-Bartos, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    • Vendégfogadás a borosgazdánál 

      Angler, Kinga (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
      A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...
    • AZ ATIPIKUS FEJLŐDÉS GYÓGYPEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI METSZÉSPONTJAI 

      Györkő, Enikő; Király, Gabriella (Pécsi Tudományegyetem, 2022)
      A tananyag értelmezi a tipikus fejlődés neuropszichológiai összefüggéseit, amely a gyógypedagógus hallgatók számára viszonyítási pontot nyújt az eltérő fejlődés főbb ismérveihez. Betekintést nyújt a fejlődés neuroparadigmatikus ...
    • INNOVÁCIÓ ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉG KONFERENCIA: ABSZTRAKT KÖTET 

      Dudok, Fanni; Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (Pécsi Tudományegyetem, 2024)
    • Atlétika 

      Mozolai, Annamária
    • Úszás 

      Mozolai, Annamária
    • Torna 

      Mozolai, Annamária