Search
Now showing items 1-5 of 5
Borok készre kezelése és palackozása
(PTE KPVK, 2018)
Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai
(PTE KPVK, 2018)
Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban
(PTE KPVK, 2018)
A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
A fitotechnikai műveletek optimalizálása
(PTE KPVK, 2018)
Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
A szőlőfeldolgozás folyamatai
(PTE KPVK, 2018)