Browsing Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar (E) by Title
Now showing items 1-15 of 15
-
AZ ATIPIKUS FEJLŐDÉS GYÓGYPEDAGÓGIAI ÉS PSZICHOLÓGIAI METSZÉSPONTJAI
(Pécsi Tudományegyetem, 2022)A tananyag értelmezi a tipikus fejlődés neuropszichológiai összefüggéseit, amely a gyógypedagógus hallgatók számára viszonyítási pontot nyújt az eltérő fejlődés főbb ismérveihez. Betekintést nyújt a fejlődés neuroparadigmatikus ... -
Atlétika
-
A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban
(PTE KPVK, 2018)A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ... -
Bormarketing, borkereskedelem
(PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)A Bormarketing, borkereskedelem tantárgy része a szőlész-borász alapképzésnek, valamint a borturizmus-borgasztronómia szakirányú továbbképzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszak borturizmus szakirányának, így a tananyag ... -
Borok készre kezelése és palackozása
(PTE KPVK, 2018)Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ... -
A fitotechnikai műveletek optimalizálása
(PTE KPVK, 2018)Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ... -
INNOVÁCIÓ ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉG KONFERENCIA: ABSZTRAKT KÖTET
(Pécsi Tudományegyetem, 2024) -
Marketing c. kurzus tananyagrészlet szőlész-borász hallgatók részére
(PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019) -
Organoleptikus értékelés
(2019) -
A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai
(PTE KPVK, 2018)Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ... -
A szőlőfeldolgozás folyamatai
(PTE KPVK, 2018) -
A szőlőfeldolgozás munkafolyamatai, eszközei
(PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019) -
Torna
-
Úszás
-
Vendégfogadás a borosgazdánál
(PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...