Now showing items 21-40 of 110

    • Sugárterápia 

      Kovács, Árpád; Egészségtudományi Kar (Medicina Könyvkiadó Zrt., 2014)
    • A nevelésszociológia alapjai 

      Varga, Aranka; Forray R., Katalin; Meleg, Csilla; Bigazzi, Sára; Kozma, Tamás; Boreczky, Ágnes; Pusztai, Gabriella; Torgyik, Judit; Fehérvári, Anikó; V. Gönczi, Ibolya; Huszár, Ágnes; Lannert, Judit (Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Neveléstudományi Intézet, Romológia és Nevelésszociológia Tanszék, Wlislocki Henrik Szakkollégium, 2015)
      A nevelésszociológia „az a szakszociológia, amely a különböző társadalmi közösségeket szocializáció közben mint a nevelés alanyait, illetve tárgyait vizsgálja. A nevelésszociológia fogalmának meghatározására – sem ...
    • SZAKFORDÍTÁS 4 (KULTÚRA): Digitális tananyag 

      Szabó, Tünde (2015)
      A Szakfordítás 4. (Kultúra) tantárgy célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a tágan értelmezett kultúra különböző területeihez kapcsolódó szakszókincset, illetve a különböző kulturális szakterületekről származó szövegek ...
    • Adójogi ismeretek 

      Szilovics, Csaba (2016)
      A pénzügyi jog szerteágazó, az államháztartástól a nemzetközi pénzügyeken és a számvitelen át a tételes adókig terjedő hatalmas joganyag, amelynek folyamatosan változó, mozgásban lévő területéről a Szerző csak pillanatfelvételt ...
    • A Pécsi Tudományegyetem informatikai fejlesztésének története 

      Gimesi, László; Achs, Ágnes; Borgulya, István; Czopf, János; Dobay, Péter; Juhász, Pál; Keresztesi, Miklós; Markó, Tamás; Szakonyi, Lajos; Uherkovich, Péter (Pécsi Tudományegyetem, Természettudományi Kar, Matematika és Informatika Intézet, Informatikatörténeti Kutatócsoport, 2017)
      A számítástechnika alkalmazása a pécsi felsőoktatásban 1971-ben kezdődött a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán, egy évvel később a Jogtudományi Karon, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. A Pécsi Tanárképző Főiskolán az ...
    • Borok készre kezelése és palackozása 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
    • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
    • A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
    • A fitotechnikai műveletek optimalizálása 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
    • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    • Bormarketing, borkereskedelem 

      Máté, Andrea (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
      A Bormarketing, borkereskedelem tantárgy része a szőlész-borász alapképzésnek, valamint a borturizmus-borgasztronómia szakirányú továbbképzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszak borturizmus szakirányának, így a tananyag ...
    • A szőlőfeldolgozás munkafolyamatai, eszközei 

      Vas-Guld, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    • Organoleptikus értékelés 

      Vas-Guld, Zsuzsanna (2019)
    • Marketing c. kurzus tananyagrészlet szőlész-borász hallgatók részére 

      Slezák-Bartos, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    • Vendégfogadás a borosgazdánál 

      Angler, Kinga (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
      A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...
    • De Gerando Antonina pedagógiaja 

      Kéri, Katalin (2019)
      Szerző: Kéri Katalin | Cím: De Gerando Antonina pedagógiaja | Megjelenés: Katedra : Szlovákiai Magyar Pedagógusok és Szülők Lapja, XXVII. évf., 1. sz., 2019. szeptember, 7-10. o. --- Az újkori nőnevelés kutatójaként több ...
    • Apáczai Csere János üzenete korunk pedagógusainak 

      Kéri, Katalin (2019)
      Szerző: Kéri Katalin | Cím: Apáczai Csere János üzenete korunk pedagógusainak | Megjelenés: Katedra : Szlovákiai Magyar Pedagógusok és Szülők Lapja, XXVI. évf., 7. sz., 2019. március, 10-12. o. --- A magyar neveléstörténet ...
    • Az Orvosi Könyvtárosról 

      Ambrus, Attila józsef (2019)
      Megjelenés: Ambrus Attila József: Az Orvosi Könyvtárosról. Orvosi Könyvtárak / Medical Libraries : A Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetségének hivatalos lapja / Official Journal of Hungarian Medical Library Association. 2019/3. ...
    • Introduction to Accounting 

      Takács, András (University of Pécs, Faculty of Business and Economics, 2019)
      Dear Student, First of all, congratulations on taking the Introduction to accounting course. In this course you will acquire a basic knowledge in the area of accounting, which is usually called as “the language of ...
    • A nemzetközi és hazai turizmus legújabb keresleti trendjeinek bemutatása elméleti és gyakorlati megközelítésben 

      Csapó, János (Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, 2020)
      Az 1950-es évek óta a világgazdaság új súlypontjainak egyike a szolgáltatás szektor nemzetgazdaságokon belüli látványos növekedése, azon belül pedig a turizmus szerepének folyamatos erősödése (Hall, C.M. 2004, Lew, A.A. – ...