Now showing items 9-14 of 14

    • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
    • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
    • A szőlőfeldolgozás munkafolyamatai, eszközei 

      Vas-Guld, Zsuzsanna (PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
    • Torna 

      Mozolai, Annamária
    • Úszás 

      Mozolai, Annamária
    • Vendégfogadás a borosgazdánál 

      Angler, Kinga (PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
      A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...