Now showing items 1-5 of 5

    • A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
    • Borok készre kezelése és palackozása 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
    • A fitotechnikai műveletek optimalizálása 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
    • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)
      Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
    • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

      Barócsi, Zoltán (PTE KPVK, 2018)