Show simple item record

dc.contributor.authorBarócsi, Zoltánhu
dc.date.accessioned2019-10-03T08:51:29Z
dc.date.available2019-10-03T08:51:29Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23204
dc.descriptionA tananyag készült az EFOP 3.4.3.-16-2016-00005 számú "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi modellben" pályázat B3 komponense "Rövid ciklusú képzések és szakfejlesztés az agrár képzési területen a fenntarthatóság jegyében" projektelem keretében.hu
dc.description.abstractNapjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, míg számos új fajtát nemesítenek is. A szőlőfajták ennyire összetett rendszerében nehéz eligazodni és sok esetben az adott termőhelynek megfelelő szőlőfajta megválasztása is komoly kérdéseket vet fel a gyakorló szakemberek körében. Mivel a hazai, un. nemzeti fajtalistán még napjainkban is száznál több bor- és csemegeszőlő- fajta szerepel és sok borvidéken igen nagyszámú fajta telepítése lehetséges, a gyakorló szakemberek számára rendkívül fontos, hogy valamilyen szempontok szerint ezeket értékeljük, csoportosítsuk, esetleg rangsoroljuk. A következőkben ezeket a fő szempontokat mutatjuk be.hu
dc.language.isohunhu
dc.publisherPTE KPVKhu
dc.subjecte-learning tananyaghu
dc.titleA szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjaihu
dc.typekönyvhu
dc.contributor.departmentPTE KPVK VI Élelmiszergazdasági és Turisztikai Tanszékhu


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record