A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai
dc.contributor.author | Barócsi, Zoltán | hu |
dc.date.accessioned | 2019-10-03T08:51:29Z | |
dc.date.available | 2019-10-03T08:51:29Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23204 | |
dc.description | A tananyag készült az EFOP 3.4.3.-16-2016-00005 számú "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi modellben" pályázat B3 komponense "Rövid ciklusú képzések és szakfejlesztés az agrár képzési területen a fenntarthatóság jegyében" projektelem keretében. | hu |
dc.description.abstract | Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, míg számos új fajtát nemesítenek is. A szőlőfajták ennyire összetett rendszerében nehéz eligazodni és sok esetben az adott termőhelynek megfelelő szőlőfajta megválasztása is komoly kérdéseket vet fel a gyakorló szakemberek körében. Mivel a hazai, un. nemzeti fajtalistán még napjainkban is száznál több bor- és csemegeszőlő- fajta szerepel és sok borvidéken igen nagyszámú fajta telepítése lehetséges, a gyakorló szakemberek számára rendkívül fontos, hogy valamilyen szempontok szerint ezeket értékeljük, csoportosítsuk, esetleg rangsoroljuk. A következőkben ezeket a fő szempontokat mutatjuk be. | hu |
dc.language.iso | hun | hu |
dc.publisher | PTE KPVK | hu |
dc.subject | e-learning tananyag | hu |
dc.title | A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai | hu |
dc.type | könyv | hu |
dc.contributor.department | PTE KPVK VI Élelmiszergazdasági és Turisztikai Tanszék | hu |