Show simple item record

dc.contributor.authorGonda, Tibor
dc.contributor.authorKaposi, Zoltán
dc.contributor.authorRaffay, Zoltán
dc.contributor.authorVarga, Gabriella
dc.date2020
dc.date.accessioned2020-10-06T08:27:50Z
dc.date.available2020-10-06T08:27:50Z
dc.identifiermtmtid 31619604
dc.identifier.urihttp://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23658
dc.description.abstractSzerzők: Gonda Tibor - Kaposi, Zoltán - Raffay, Zoltán - Varga, Gabriella | Cím: A vendéglátás jövője | Megjelenés: PTE KTK Marketing és Turizmus Intézet, Pécs, 2020, 153 o.| ISBN: 978-963-429-565-5 --- A vendéglátás napjainkban divatos gazdasági tevékenység. Jelen kötetünk fő célja, hogy hasznos információkat adjunk a vendéglátás jelenének az értelmezéséhez, ráirányítsuk a figyelmet az ágazatot érintő jövőbeni trendekre és bemutassuk azokat a kutatási irányokat és eredményeket, amelyek elősegítik a további innovatív fejlesztését. A vendéglátás több ezer éves múltra tekint vissza. Dinamikus, folyton változó, átalakuló tevékenység, amely mindig igazodik az adott kor elvárásaihoz, divatjához, a fogyasztói igényekhez. A vendéglátás a turizmussal szoros kapcsolatban áll, a turisztikai kínálat nélkülözhetetlen része. Napjainkban egyfajta gasztroforradalomnak lehetünk a tanúi, amelyben a minőségi vendégfogadás feltételei mellett a minőségi, helyi és a szezonális alapanyagok kapják a kiemelt szerepet. A mai magyar vendéglátásnak igen nagy az innovációs képessége. Reményeink szerint a kötettel hozzá tudunk járulni a vendéglátás új irányainak a jobb megismeréséhez, ezen belül is a vadon termő növények jobb megismeréséhez; a helyi termékek jelentőségének a felismeréséhez és gasztronómiai hasznosításához; gasztrokulturális örökségünk megőrzéséhez. A színes és különleges, egyedi gasztronómiai kínálatnak a turizmusban is növekvő jelentősége van. Napjainkban a kérdés már az, hogy a vendéglátás sokszínű kínálata valóban csak a szolgáltatások között vehető-e figyelembe, vagy a turisztikai termék központi elemét jelentő vonzerő-kategóriaként is. Úgy véljük, a vendéglátás egyes megjelenési formái már-már olyan érdeklődésre tartanak számot, hogy egyértelműen a vonzerők kategóriájába lehet sorolni ezeket. A magyar gasztronómia kínálati oldala rendkívül sokszínű. A helyi lakosság igényeinek kielégítése mellett napjainkban a turizmuson belül betöltött szerepe is kiemelt fontosságúvá vált.hu
dc.publisherPTE KTK Marketing és Turizmus Intézet
dc.subjectvendéglátáshu
dc.subjectélelmiszerhu
dc.subjectgasztronómiahu
dc.subjectturizmushu
dc.titleA vendéglátás jövőjehu


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record