Show simple item record

dc.contributor.authorBarócsi, Zoltánhu
dc.date.accessioned2019-10-03T08:58:48Z
dc.date.available2019-10-03T08:58:48Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://pea.lib.pte.hu/handle/pea/23205
dc.descriptionA tananyag készült az EFOP 3.4.3.-16-2016-00005 számú "Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi modellben" pályázat B3 komponense "Rövid ciklusú képzések és szakfejlesztés az agrár képzési területen a fenntarthatóság jegyében" projektelem keretében.hu
dc.description.abstractA borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és időben történő elvégzésére, mivel ellenkező esetben jellemzően valamilyen kémiai vagy mikrobiológiai eredetű borhiba, vagy borbetegség, zavarosodás, színhibák, illat- és ízminőség romlás alakulhat ki. Egyes technológiai elemek valamennyi bor előállítása során jelen vannak; ilyenek az erjesztés-technológia lépései, műveletei, míg más esetekben fehér-, rozé- és vörösborokra specifikusan jellemző folyamatokat szükséges kontrollálni. E tananyag részét képezik az erjesztési technológia szabályozásának általános kérdései, valamint a specifikus fehér- rozé- és vörösborkészítési technológiák.hu
dc.publisherPTE KPVKhu
dc.subjecte-learning tananyaghu
dc.titleA borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatbanhu
dc.typekönyvhu
dc.contributor.departmentPTE KPVK VI Élelmiszergazdasági és Turisztikai Tanszékhu


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record