Search
Now showing items 1-9 of 9
Bormarketing, borkereskedelem
(PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
A Bormarketing, borkereskedelem tantárgy része a szőlész-borász alapképzésnek, valamint a borturizmus-borgasztronómia szakirányú továbbképzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszak borturizmus szakirányának, így a tananyag ...
A szőlőfeldolgozás munkafolyamatai, eszközei
(PTE Kultúratudomány, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
Organoleptikus értékelés
(2019)
Borok készre kezelése és palackozása
(PTE KPVK, 2018)
Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
Vendégfogadás a borosgazdánál
(PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 2019)
A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...
A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai
(PTE KPVK, 2018)
Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban
(PTE KPVK, 2018)
A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
A fitotechnikai műveletek optimalizálása
(PTE KPVK, 2018)
Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
A szőlőfeldolgozás folyamatai
(PTE KPVK, 2018)