Recent Submissions

  • A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban 

    Barócsi, Zoltán
    A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
  • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

    Barócsi, Zoltán
    Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
  • A fitotechnikai műveletek optimalizálása 

    Barócsi, Zoltán
    Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
  • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

    Barócsi, Zoltán
  • Borok készre kezelése és palackozása 

    Barócsi, Zoltán
    Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...