Now showing items 1-9 of 9

    • A borászati technológia kulcskérdései a gyakorlatban 

      Barócsi, Zoltán
      A borászati technológiában számos olyan elem figyelhető meg, amelyek nem megfelelő végrehajtásával, kivitelezésével a borminőség romlik. A borászati gyakorlatban rendkívüli figyelmet kell fordítani e műveletek helyes és ...
    • Bormarketing, borkereskedelem 

      Máté, Andrea
      A Bormarketing, borkereskedelem tantárgy része a szőlész-borász alapképzésnek, valamint a borturizmus-borgasztronómia szakirányú továbbképzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszak borturizmus szakirányának, így a tananyag ...
    • Borok készre kezelése és palackozása 

      Barócsi, Zoltán
      Az újborok kierjedését és természetes tisztulását követően egy tükrös tisztaságú, fogyasztásra alkalmas italt kapunk, amely azonban fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságait tekintve nem tekinthető stabilnak, vagyis ...
    • A fitotechnikai műveletek optimalizálása 

      Barócsi, Zoltán
      Fitotechnikai műveletek alatt alapvetően azokat a beavatkozásokat értjük, amelyek közvetlenül a növényre irányulnak. Ezek közül a szőlőtermesztésben a nyugalmi időszakban a metszést, míg a vegetációs időszakban a zöldmunkákat ...
    • Organoleptikus értékelés 

      Vas-Guld, Zsuzsanna
    • A szőlőfajták adottságai és a fajtamegválasztás főbb szempontjai 

      Barócsi, Zoltán
      Napjainkban a világon több ezer fajtát tartunk nyilván, melyek egy része világfajta, más részük, mint regionális, vagy helyi fajta ismert. A fajták száma folyamatosan változik, bővül. Egyes fajták a termesztésből eltűnnek, ...
    • A szőlőfeldolgozás folyamatai 

      Barócsi, Zoltán
    • Vendégfogadás a borosgazdánál 

      Angler, Kinga
      A bor több évezredes civilizációs, kulturális termék, élvezeti cikk, az életöröm kifejezője, ugyanakkor mezőgazdasági portéka, eladásra szánt áru. A bor szakrális szerepe, történelmi hagyományai miatt a magas-kultúra részévé ...