Show simple item record

dc.contributor.authorHofmeister-Tóth, Ágnes
dc.contributor.authorTotth, Gedeon
dc.date.accessioned2023-10-21T10:47:26Z
dc.date.available2023-10-21T10:47:26Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://pea.lib.pte.hu/handle/pea/44362
dc.description.abstractA bioélelmiszerek iránti érdeklődés növekedése egy olyan trend, amely több évtizede érezhető, párosulva egyéb markánsan tapasztalható trendekkel, mint a fenntarthatóság, a környezet kímélése, az egészségesebb táplálkozás. Nem kivétel ez alól a bor, ahol, bár a bioborok fogyasztása még elenyésző a hagyományos nem bio módon előállított borokéhoz képest, de erősen növekvő, párhuzamosan azzal, hogy a hagyományos borok iránti kereslet a világon összességében csökken. Tovább erősíti a bioborok kilátásait, és az irántuk megnyilvánuló kutatói figyelem, a velük való foglalkozás jelentőségét, hogy ezeknek a boroknak a fogyasztói jelentős részt a fiatalabb generációból kerülnek ki, az átlagos biobor fogyasztó életkora elmarad a hagyományos borok fogyasztóinak az átlagéletkorától (Millésime Bio, 2021). A növekvő érdeklődés növekvő marketingkommunikációs aktivitást is jelent. Korábbi borkutatások bizonyították, hogy a bor eleve számos olyan, az emberiség számára fontos dologgal hozható kapcsolatba, fenntarthatóság, vegyszermentesség, környezet óvása, amely kommunikációjában úgyszintén igényli az emocionális megközelítést. Az empatikus marketing lehetőségeinek a számbavétele a bioborok esetében tehát felettébb indokolt.
dc.relation.ispartofhttps://pea.lib.pte.hu/handle/pea/44356
dc.titleAz empatikus reklámozás, mint lehetőség a bioborok iránti érdeklődés növelésében
dc.identifier.doi10.15170/EMIM-KTK-2023-20
dc.format.page4


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

  • Nem PTE szerzők [126]
    PTE affiliációval nem rendelkező társszerzők anyagai

Show simple item record